Er bestaat ook de mogelijkheid tot plaatsing van een vloerlaadpaal. Wat is het en welke soorten bestaan er?
De ondergrondse laadpaal is ideaal voor mensen die weinig plaats hebben tegen de muur hebben of niet de mogelijkheid hebben om een paal te plaatsen. Het laadstation wordt discreet onder de grond geplaatst.
Het is ook een goede oplossing omdat het laadstation uit het zicht wordt onttrokken. Bij een openbare of publieke plaatsing kan dat wel handig zijn dat de paal niet constant in het zicht staat van buurtbewoners die niet-elektrisch laden.
Over het algemeen bestaan er 2 soorten ondergrondse laadpalen:
- Ondergrondse laadpaal met RVS-deksel
Er wordt een opening in de oprit of voetpad gemaakt en er wordt een waterdichte box met deksel ingeplaatst. Het laadstation wordt in de box geplaatst. De opening is ongeveer 2 stoeptegels groot. Je mag rekenen op ene kost van ongeveer €3.000. - Ondergrondse automatische laadzuil
Er wordt een elektrische laadzuil in de grond geplaatst, die automatisch bediend kan worden via de app. De laadzuil schuift elektrisch naar boven. Het voordeel is dat de zuil uit het zicht wordt onttrokken bij niet-gebruik. Ze worden ook wel pop-up laadpalen genoemd.
Wie kan een ondergrondse laadpaal plaatsen?
Deze oplossing is beschikbaar voor thuisladen, laden op het werk of op de parking van de zaak en voor openbaar laden. Wens je een laadpaal openbaar te laten plaatsen, dan dien je eerst een aanvraag bij de gemeente in te dienen.
Laadpaal laten plaatsen? Vergelijk hier de prijzen
Ben je op zoek naar de laadpaal prijzen? Wens je in contact te komen met laadpaal installateurs uit jouw regio? Vraag hier een gratis offerte aan. Maak jouw keuze of je een particuliere of zakelijke installatie wenst.